Meny Meny

Ju fler sinnen desto fler minnen

I menyn under Pedagogiska planeringar finns förslag till kortare eller längre arbeten med och kring Ett halvt ark papper för elever i olika åldrar. Här finns utarbetat material för en lektion, två lektioner eller för längre projekt, med fokus på ett ämne eller med ämnesintegrerat innehåll.

För dig som vill arbeta med;
att skriva erbjuds skrivarworkshopen Tänka utanför ramarna. Med utgångspunkt från novellen ges uppslag på skrivövningar att göra i klassrummet. ”Det händer inte så mycket i en tyst miljö – använd Internet för att alla dina elever ska synas!”  Därför har Webbstjärnan förberett en webbplats/blogg för Ett halvt ark papper som du kan göra till din egen.

musik och tonsättning, STIM och projektet PLUG IN erbjuder en workshop i att tonsätta novellen. Under handledning får elever och lärare arbeta med olika inläsningar av Strindbergs text, bearbeta genom att klippa, klistra, spela in, spela upp, spela baklänges, lägga på effekter etc. Resultatet blir en rad spännande och innovativa ljudkollage som belyser olika tolkningar av texten.

film och bild, filmer om Strindberg och hans verk finns att låna på många mediecentraler. Bra och enkla tips för att göra film finns på Ninjavideo.

Stockholms filmfestival anordnar filmverkstäder och annat som stöd för elever och lärare som vill arbete med film. 2005 vann kortfilmen Ett halvt ark papper Gästrike filmfestival. Här en engelsk gestaltning av novellen.